recky-ostrov-protestuje-proti-arme-3
Novinka Řecký ostrov protestuje proti Armě 3

Řecký ostrov protestuje proti Armě 3

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 10. 2011 11:22 5
Reklama

Studio Bohemia Interactive zažívá po mediální stránce velmi rušný podzim. Poté, co byl současný akční simulátor ArmA II neoprávněně zaměněn za skutečnost v historickém dokumentu britské televize ITV, tak jeho budoucí nástupce s trojkou ve jméně se pro změnu dostal do médií kvůli věřejném protestu z řeckého ostrova Limnos, který má v Armě III sehrát roli skutečného bojiště.

Řekům zřejmě nepřipadá cool vidět kus své země v nějaké hře, což je v přímém rozporu s aktuální praxí, kdy si moderní hry v závodě o realismus půjčují ze světové geografie kde co. Jak musí být třeba NewYorčanům, kterým Crytek prakticky zdemoloval downtown v Crysis?

Řecký ostrov protestuje proti Armě 3
i Zdroj: Hrej.cz

O protestu samosprávy Limnosu proti Bohemia Interactive se v Řecku začala zajímat i neherní média. List Greek Reporter například píše: "Představitelé společně s obyvateli ostrova prohlašují, že Arma III poškodí jejich reputaci jako mírumilovného místa na zemi."

Pro Deník Eleftherotypia se přímo vyjádřil i nejvyšší představitel ostrova Antonis Hatzidiamantis. "Nechápeme, jak je možné, že naše klidná země bude proměněna v oblast boje a násilí," řekl.

Řecký ostrov protestuje proti Armě 3
i Zdroj: Hrej.cz

Řekové chtějí vykreslovat Limnos jako oázu klidu nejen z turistických, ale i z politických důvodů. Kvůli bezpečnosti. Limnos totiž leží sto kilometrů od tureckých hranic a napjaté vztahy obou zemí jsou veřejně známé. "Máme státní zájem na tom, aby některé oblasti ostrova zůstávaly skryté, ale ve hře je celé území zobrazeno ve velmi detailní grafice," konstatoval člen ostrovní rady Kostas Adamidis. Zmínil, že na trailerech jsou dobře vidět například elektrárna nebo město.

V Armě se Limnos stane dějištěm finální bitvy mezi ustupujícími vojsky NATO a východním agresorem. Jde o první skutečně reálně překreslené prostředí v sérii. Arma III vychází v létě 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama