microsoft-reaguje-na-napadani-uctu
Novinka Microsoft reaguje na napadání účtů

Microsoft reaguje na napadání účtů

Maggot

Maggot

18. 10. 2011 12:18
Reklama

Ta kybernetická část světa, zejména pak hráči a nejen oni, se v poslední době obává stínu hackerských a crackerských skupin, které si svou hodnotu bytí, spíše než zkušenosti a finanční profit, upevňují napadáním velkých společností z oboru. Odskákala to Sony a před několika dny si někteří uživatelé služby Xbox Live začali stěžovat na napadání účtů, ze kterých mizely MS body, tedy univerzální platidlo, za něž byly nakupovány přídavky do her FIFA 12 a FIFA 11. Jak se zdá, nejde o náhodu.

Microsoft dnes ovšem vydal prohlášení, ve kterém tvrdí, že k tvrdému prolomení nedošlo i navzdory námitkám blíže nespecifikovaného počtu uživatel. „Neevidujeme žádné prolomení účtů v síti Xbox LIVE. Naše bezpečnostní opatření bereme velice vážně a denně se je snažíme vyvíjet, abychom se mohli bránit narůstajícímu počtu útoků.“ stojí v oficiálním prohlášení. Jistým hráčům se na podpoře Microsoftu dostalo odpovědi, že může jít o chybu na straně EA, jejíž servery nejsou z pohledu bezpečnosti tolik chráněné.

Věc se má tak, že útočník zkrátka požádá na podpoře EA serveru o nové údaje, případně hodnoty těch aktuálních a systém mu je automaticky zašle. Což vysvětluje, proč útočníci nakupovali dodatečný obsah za MS body právě pro hry od samotné Electronic Arts. Pakliže jsou tato tvrzení pravdivá, EA má o práci na nějaký čas postaráno. Vzájemné propojení sítí je pak perfektní ukázkou nedokonalosti zabezpečení rozdílných infrastruktur, které budou mít vždy mezery i v takto triviální podobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama