nastvani-ptaci-zazivaji-hvezdne-dny
Novinka Naštvaní ptáci zažívají hvězdné dny

Naštvaní ptáci zažívají hvězdné dny

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 10. 2011 16:02
Reklama

Fyzikální logický rychlík Angry Birds si za dva roky své existence vybudoval velmi silnou pozici mezi casual hrami. Takovou, že autoři z finského studia Rovio Mobile se mohli aktuálně pochlubit, že si jejich hru stáhlo už více než čtyři sta milionů lidí a přibližně třicet milionů jich hraje denně, přičemž odehrají asi tři sta milionů minut. V průměru tedy  každý uživatel stráví u hry deset minut.

Podle hříčky, kde se v roli ptáků sháníte po ukradených vejcích, se bude dokonce točit film a to pod taktovkou Davida Maisela, výkonného producentaIron Mana 2 a Thora. Rovio chce také brzy vydat update na halloweenskou verzi hry s úplně novým ptákem. Podle dostupných indicií to bude velký žlutý spratek.

Generální manažer studia Andrew Stalbow na úterním summitu Web 2.0 v San Franciscu také prohlásil, že druhým nejperspektivnějším trh pro Angry Birds je Čína, takže na základě toho dají v budoucnu očekávat jistá marketingová rozhodnutí.

Finské Rovio před pár lety vyrábělo jenom mobilní porty velkých herních značek pro Electronic Arts, což ho přivedlo na pokraj bankrotu. Nyní se díky Angry Birds stalo milionářským podnikem.  Místo devíti frustrovaných zaměstnanců živí 170 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama