na-origin-od-ea-miri-tri-dalsi-vydavatele
Novinka Na Origin od EA míří tři další vydavatelé

Na Origin od EA míří tři další vydavatelé

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 10. 2011 09:50 1
Reklama

Hry od společností Warner Bros. Interactive, THQ a Capcom se zanedlouho objeví na Originu, digitální distribuční službě Electronic Arts. Jako první se v polovině listopadu do nabídky obchodu zařadí akce Batman: Arkham City a Saints Row: The Third, další tituly pak budou následovat v nadcházejících měsících. Zatím nevíme, zda na Originu vyjdou i některé starší hry z produkce zmíněných vydavatelství.

„Od spuštění služby nás ohromně podporují vydavatelé i vývojáře, kteří považují Origin za příležitost, jak svůj skvělý obsah přinášet přímo zákazníkům po celém světě,“ řekl David DeMartini, viceprezident služby Origin v EA. „Jsme rádi, že jako první distributory na Originu můžeme přivítat společnosti Warner Bros. Interactive Entertainment, THQ a Capcom.“

Podobně nadšeně mluví i zástupci zmíněných firem, a tak si raději připomeňme, jak na tom Origin po pěti měsících provozu vlastně je. Služba momentálně nabízí přes 100 PC her od Electronic Arts, mezi nimiž si vybírá zhruba šest milionů aktivních uživatelů. Na Originu lze nově najít také free-to-play hry a funkci cloud, kde hráči mohou ukládat savy a achievementy tak, aby je mohli snadno využít i na jiném PC.

Nyní se Electronic Arts snaží získat uživatele stejnou formou, jakou Steam prosazoval v případě Half-Life 2. Pokud si koupíte Battlefield 3, aktuální akční hit, musíte jej na Originu pomocí klienta zaregistrovat. Očekávaná střílečka navíc na Steamu, tedy největší digitální distribuční službě, vůbec není v prodeji. Electronic Arts tak rozhodně mohou dominanci projektu Valve narušit, vždyť v záloze mají další podobně lákavé tituly (už před Vánocemi exkluzivně na Originu vyjde Star Wars: The Old Republic  ). Doufejme, že z konkurenčního boje budou nakonec těžit hlavně hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama