masivni-porce-informaci-ke-gta-v
Novinka Masivní porce informací ke GTA V

Masivní porce informací ke GTA V

Maggot

Maggot

7. 11. 2011 08:30 7
Reklama

Ano, Grand Theft Auto V je jedním z největších překvapení posledních dní. Zatímco si autoři svá esa schovávají na akce typu E3 nebo GamesCom, Rockstar zkrátka ví, že se jeho sandbox akce dokáže uživit kdekoliv a kdykoliv. Vím, že se bude hra odehrávat v Los Santos, první části někdejšího titulu San Andreas. Viděli jsme hory, viděli jsme zvířata, ale co víc? Autor jistého britského PlayStation magazínu nyní vyvrhnul neoficiálně několik informací, jelikož redakce měla možnost hru ozkoušet týden před uvedením samotného traileru. Informací, které se zdají být více než pravděpodobné, je spousta, tudíž pojďme hezky česky… tedy v bodech!

- Hra jako taková má možnosti konzolí, co se týká otevřených světů, posunout o ohromný kus dopředu. Hlavní město, tedy Los Santos, je 4x větší jak Liberty City z GTA4 a to do něj autor nepočítá okolní oblasti jako jsou právě hory, venkovní oblasti a pláže, které jsou, dle jeho slov, přímo masivní.

- Když tedy vyjedete z centra města směrem na venkov, cesta vám zabere až 15 minut, přičemž po cestě minete jak klasické městské stavby, tak typický venkov plný dobytka, kostelů, těžebních komplexů, ropných vrtů, zaplněných postavami. Autor tvrdí, že jeden komplex obstarává až 100 NPC postav.

- Pro fanoušky venkova máme dobrou zprávu - dle prvních reakcí jsou místní lesy a louky ještě povedenější jak ve westernové akci Red Dead Redemption, přičemž zde narazíte na NPC skotačící u táboráků, můžete skákat motorkami přes klády a obecně blbnout, jak se vám jen zlíbí. Největší změnou je prý právě koncentrace lidí na takovýchto místech.

- Nové animace přibily i na straně akce, hráč se může letícím projektilům vyhýbat mnoha způsoby, například uskakováním do všech stran, skákáním a podobně. I animace přebíjení byla údajně silně přepracována a mechanismy celkově tak působí mnohem realističtěji.

-  Do herního prostředí bylo zasazeno mnohem více objektů, přes něž můžete skákat, či po nich lézt.

- Ve hře má být hned několik druhů zvěře, od psů, až po zmíněný dobytek. Všechny organismy budou volně běhat po přírodě, případně budou v držení svých majitelů. Zatím se ovšem neví, zdali je půjde zabít. Rockstar si neodpustil narážku na organizaci PETA, otázkou však je, zdali šlo o sarkasmus, nebo o realitu.

- Zmínka došla i na řiditelná letadla, která v GTA4 úplně chyběla. Jak autor podotýká, můžete s nimi například narazit do domu, pokud opravdu chcete.

- V průběhu hry budete moci navštívit i mnohem více interiérů a domů. Počítejte s policejními stanicemi, školami, nákupními středisky a pod městem se dokonce nachází rozsáhlá spleť chodeb kanálů.

SPOILER: Jedna z misí se odehrává právě v kanálech, kde proběhne divoká honička na vodních skůtrech.

- Ve městě se nachází mnohem více NPC postav s vlastními činostmi. Uvidíte lidi běhat, stěhovat, balit druhé pohlaví, opravovat ploty, utíkat před policisty a mnohem více.

- Auta lze upravovat, a to jak mechanicky, tak vizuálně, přičemž je potřeba také tankovat. Když si tedy opatříte vlastní vůz, vyplatí se jej udržovat po delší dobu, případně jej kompletně nezdevastovat.

- Ze hry zmizelo randění, k dispozici sice stále máte telefon, ale pouze k tomu, abyste mohli komunikovat s klíčovými postavami, důležitými pro příběh.

- Těšit se můžete i na klasický arzenál zbraní, od samopalů, devítek, až po plamenomety a nášlapné miny. Nově ovšem můžete používat i okolní věci, jako například povalující se tyče, či kusy domů. Autor tvrdí, že ve hře je i muzeum, kde si na pomoc můžete vzít i meče a štíty.

- V GTAV se objeví i zapalování hořlavin. Pokud vašemu vozu začne unikat benzín, stačí střelit do kapaliny, která se vznítí a povede až k vašemu vozu.

- Minihry v podobě házení šipek a bowlingu jsou pryč, můžete ovšem hrát basketbal, páku, hazardní hry, souboje v klecích, můžete se přihlásit do triatlonu, vodních závodů, šplhání a mnoha jiných, nejen sportovních čiností.

- Úprava postav je zpět, tedy v rámci jejího přirozeného vývoje. Cvičením lze nabírat svaly, jezením kila, tetování, úpravy vlasů a kupování nového oblečení je ve hře také.

- Nyní máte i možnost používat kolemjdoucí jako růkojmí.

- Práce policistů je mnohem realističtější, pokud někoho zabijete a budete se chovat podezřele, například tím, že budete utíkat, jejich zraku neuniknete. Když navíc dojde na vaše dopadení, policie používá slzný plyn, psy, i těžkooděnce, aby vás dostala.

- V budovách je nově možné zatarasit dveře, například posouváním objektů.

- V průběhu hry se absolutně ve všem zlepšujete. Když budete například často jezdit na motocyklech, vaše zkušenosti s nimi porostou. Totéž platí o jakýchkoliv jiných vozidelch, či zbraních.

- Spoustu zbraní si lze upravit, některé dokonce vytvořit doma na koleni

- Ve hře se můžete těšit na přívalové deště a dokonce i občasné zemětřesení

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama