240-tisic-digitalnich-kopii-zaklinace-2
Novinka 240 tisíc digitálních kopií Zaklínače 2

240 tisíc digitálních kopií Zaklínače 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 11. 2011 10:35
Reklama

Posuzovat digitální prodeje her není jednoduché, distribuční společnosti totiž konkrétní čísla uvolňují jen zřídkakdy. Nyní se pochlapil polský CD Projekt. Jeho vydařené RPG The Witcher 2: Assassins of Kings si zatím skrze digitální distribuční služby pořídilo 240 tisíc zákazníků. „Digitální prodeje Zaklínače překonaly naše očekávání. Ještě více nás těší, jak velký podíl na nich má naše vlastní služba GOG.com. Její úspěch nás ale nepřekvapuje. Vždyť už léta tvrdíme, že DRM není potřeba,“ uvedl Marcin Iwiński, jeden ze spoluzakladatelů firmy.

Přestože si Iwiński pochvaluje 35 tisíc prodaných kopií (15 %) Zaklínače 2 na serveru Good Old Games, který prodává hry bez DRM ochrany, vítěz souboje o zákazníkovu peněženku je jiný. Na Steamu se totiž prodalo 195 tisíc kusů, tedy kolem 81 %. Ostatní prodejci, jako jsou služby GamersGate, Direct2Drive a Impulse si dohromady rozdělili zbylých 10 tisíc prodaných kopií (4 %). Steam tak této části trhu jednoznačně dominuje.

Přes vzrůstající oblibu digitální distribuce ale v případě hry podle knižní ságy polského spisovatele Andrzeje Sapkowského stále vládnou klasické obchody. Aktuální celkové prodeje druhého Zaklínače CD Projekt sice nezveřejnil, ovšem už na konci srpna hra pokořila milion kusů, což je na zatím PC exkluzivní titul skvělý výsledek. Celková čísla pak výrazně vzrostou v prvním kvartále příštího roku, kdy vyjde port Zaklínače 2 pro Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama