gog-com-rozsiri-nabidku-o-nove-tituly
Novinka GOG.com rozšíří nabídku o nové tituly

GOG.com rozšíří nabídku o nové tituly

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 11. 2011 10:52 1
Reklama

Digitální distribuční služba Good Old Games proslula jako místo, kde lze levně pořídit starší tituly upravené tak, aby bez problémů fungovaly na nových počítačích, a to bez jakékoli formy DRM. Provozovatelé serveru nyní chtějí svou nabídku rozšířit také o nové kousky. „GOG.com vždy nabízel klasiky staré alespoň tři roky. V přidávání takovýchto titulů budeme samozřejmě pokračovat, ovšem nyní aktivně pracujeme na získání nových her. Ty pochopitelně budou dražší, ale zůstaneme věrni našemu dosavadnímu záměru, tedy vydávat je zbavené jakékoli DRM ochrany za stejné ceny po celém světě,“ řekl za provozovatele z polského CD Projektu Guillaume Rambourg.

Server GOG.com si už distribuci nového titulu vyzkoušel díky druhému Zaklínači, a to velmi úspěšně. Akční RPG na motivy knižní ságy Andrzeje Sapkowského na serveru GOG.com zaznamenalo 35 tisíc prodaných kusů, což činí 15 % z celkového počtu prodaných digitálních kopií a druhé místo po dominantním Steamu (81 %).

„Díky komerčnímu úspěchu Zaklínače 2 na GOG.com si mnoho lidí uvědomilo, že naše hodnoty jsou univerzální. Chodí za námi ambiciózní vývojáři i nezávislí distributoři a ptají se, jestli bychom mohli prodávat jejich hry. GOG.com jsme vybudovali jako prodejnu klasických her, nyní je na čase posunout se ještě dál a stát se nejlepší alternativní digitální distribuční platformou pro všechny PC hry,“ řekl Guillaume Rambourg.

Dominantnímu Steamu tak roste další konkurence, která díky své široké hráčské základně (za měsíc GOG.com navštíví milion uživatelů) může u vybraných nových titulů snadno ukousnout několik procent trhu. „Chceme pokračovat v růstu, v čemž by nám mělo pomoci rozšíření nabídky na 400 produktů před koncem roku 2012. Využijeme nové partnery, nové značky a dále budeme vylepšovat naše stránky,“ uzavřel Guillaume Rambourg.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama