zisky-dc-universe-online-stouply-o-700
Novinka Zisky DC Universe Online stouply o 700 %

Zisky DC Universe Online stouply o 700 %

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

22. 11. 2011 12:58 2
Reklama

Pokud chtějí vývojáři vydělat na MMO hře, měli by zrušit měsíční poplatky. Zní to na první pohled možná nelogicky, ale mnoho herních firem si toto pravidlo úspěšně otestovalo v praxi. Řeč je samozřejmě o přechodu z klasického modelu měsíčních poplatků ke Free-2-Play a není tajemstvím, že právě takové rozhodnutí zachránilo nejeden skomírající projekt.

Příkladem z poslední doby může být DC Universe Online, superhrdinské MMORPG pro PC a PS3. Od té doby, co se vývojáři ze SOE rozhodli přejít k F2P modelu, vzrostly jejich zisky o závratných 700 %. Vydělává se na nákupu volných slotů pro další postavy, stejně jako na dokupování skinů a dalších drobností, po kterých, možná až trochu překvapivě, hráči jednoduše jdou.

A nejsou to jenom zisky, které v rámci DC Universe Online stoupají. V SOE zaznamenávají přibližně 6procentní nárůst hráčů každý den s tvrzením, že 85 % z nich jsou hráči, kteří hrají DCO opakovaně. Jen pro pořádek dodáváme, že hru hraje více než milion uživatelů a s ohledem na roztříštěnost segmentu F2P her lze mluvit o úspěchu.

Zisky DC Universe Online stouply o 700 %
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama