max-payne-3-vyuzije-engine-euphoria
Novinka Max Payne 3 využije engine Euphoria

Max Payne 3 využije engine Euphoria

Marek Švrkala

Marek Švrkala

25. 11. 2011 12:41 1
Reklama

Vedle skvělé hratelnosti má třetí Max Payne tradičně zaujmout také použitými technologiemi. Studio Rockstar používá engine Euphoria, který se osvědčil třeba ve čtvrtém dílu série Grand Theft Auto IV nebo ve westernovce Red Dead Redemption. „Vkládáme hodně úsilí do různých aspektů Euphorie a jejich použití. Vylepšujeme třeba nepřátelské reakce na úder, chceme je s ním více propojit. Myslím si, že jsme se mezi GTA 4 a Red Dead Redemption celkem posunuli, další skok uvidíte mezi Read Dead a novým Maxem. Chceme, aby lidé správně reagovali na každičký výstřel,“ řekl Rob Nelson, art director v Rockstaru.

Série Max Payne proslula využitím bullet-timu, proto jsou patřičné pohyby zasažených nepřátel ještě důležitější než v jiných titulech. „Bullet-time funguje zhruba stejně jako v předchozích dílech, a to je jeho největší předností,“ doplnil Nelson ve videu, které publikoval zahraniční server Gamespot. Uvidíte v něm spoustu in-game záběrů a prohlédnete si prostředí Sao Paula, kam se oblíbený akční hrdina vydá.

Maxe bude čekat mnoho přestřelek, při nichž bude moci použít také speciální pohled přes rameno. „Můžete v něm blíže zazoomovat a přesněji zamířit, trochu ale ztratíte rychlost,“ vysvětlit Nelson a přidal ještě další vylepšení, které se svým týmem připravil. „Přidali jsme také systém krytí, to jsou ale jen dodatky k tradičnímu jádru hry. Max Payne 3 zůstává run and gun akcí.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama