s-t-a-l-k-e-r-2-zrusen-studio-zavreno
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 zrušen, studio zavřeno

S.T.A.L.K.E.R. 2 zrušen, studio zavřeno

Maggot

Maggot

9. 12. 2011 17:58 28
Reklama

Pakliže si nechcete kazit páteční večer, nečtěte dále. O S.T.A.L.K.E.R. 2 nemusíme nijak sáhodlouze mluvit. Atmosférická postapokalyptická FPS si přitáhla spoustu fandů již s prvním dílem, a oznámení druhého bylo pro mnohé tedy srdeční záležitostí. Nic z toho se ovšem nekoná. Dnes vyšla zpráva, že Sergei Grigorovich, majitel studia GSC, které na druhém díle pracovalo, ruší projekt a firmu zavírá.

Na dlažbu tak přijde 40-50 zaměstnanců, což zahrnuje i zrušení vývoje S.T.A.L.K.E.R. 2. Lidé se jen dohadují, co přimělo Grigoroviche zavřít studio tak náhle. Jeden z názorů je ten, že zkrátka nebyl spokojen s dosavadní podobou hry, druhý však tvrdí, že chtěl zamezit tomu, aby nad společností nepřevzal kontrolu národní orgán. Ještě dnes ráno zaměstnanci spekulaci vyvrátili, jen proto, aby Sergei následně vše ukončil slovy „Žádné PR. GSC zavírá dveře.“

Pakliže se nic nezmění, s očekávanou hrou, která měla vyjít v únoru příštího roku, je konec. Zaměstnanci budou vyplaceni na základě dohody, tudíž dostanou peníze i za následující měsíce. Hráči svou hru ovšem neuvidí. Co nevidět bude vydáno prohlášení o tom, jak to se studiem opravdu je.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama