bioware-se-jiz-sklada-z-osmi-studii
Novinka Bioware se již skládá z osmi studií

Bioware se již skládá z osmi studií

Ondřej Švára

Ondřej Švára

12. 12. 2011 07:22
Reklama

Je vcelku známým faktem, že studio Victory Games, pracující na oficiálně představeném Command & Conquer Generals 2, je pouze odštěpným závodem BioWare. Ovšem Electronic Arts, které obě firmy vlastní, chtělo dát obchodním vztahům ještě zřetelnější nálepku, a tak nyní oficiálně přejmenovává Victory Games na Bioware Victory. To o čem se pár týdnů spekulovalo, se tedy nyní stává skutečností.

Victory ve firemní politice EA následuje studio Mythic Entertainment (nyní Bioware Mythic), EA2D (Bioware San Francisco) a studio na sociální hry KickNation, přejmenované na BioWare Sacramento.

Nestává se příliš často, aby mateřský vydavatel jednotil svá podřízená studia podle jména jedné své herní divize, na značku Bioware však mnoho hráčů reaguje lépe než na samotné Electronic Arts, a proto tento strategický tah může pomoci prodat více her. Jméno Bioware nesou i další čtyři studia, jde o kmenové pobočky samotného Bioware. Pod křídla Electronic Arts se autoři RPG značek Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect a Dragon Age dostali v roce 2007.

Bioware se již skládá z osmi studií
i Zdroj: Hrej.cz

Samotné Bioware Victory je nyní vedeno herním veteránem Jonem Van Caneghamem, který se do EA dostal v roce 2009, když utekl od MMO Rift. Nejznámějšími značkami, na kterých se v minulosti podílel, jsou Might and Magic, Heroes of Might and Magic a King's Bounty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama