thq-muze-zamestnavat-prebehliky
Novinka THQ může zaměstnávat přeběhlíky

THQ může zaměstnávat přeběhlíky

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 12. 2011 07:46 1
Reklama

V herním byznyse konkurenční doložky jako u Českých drah zřejmě neplatí. Ubisoft totiž neuspěl u soudního tribunálu v kanadském Quebecu, když napadl konkurenta THQ za to, že zaměstnává jeho přeběhlíky. Odvolací soud nyní rozhodl, že to je v pořádku a THQ může beztrestně zaměstnávat bývalé lidi Ubisoftu, kupříkladu Patrice Désiletse, který stojí za designem Assassin's Creed.

Právě Désilets a další tři nejmenovaní ex-zaměstnanci se letos na jaře stali záminkou Ubisoftu k tomu, aby společnosti THQ soudně zabránil v přebírání vývojářských talentů. Opravdu se totiž dostali do sporu s jistými smluvními dohodami o konkurenčním boji. Například Désilets nesměl po dobu dvanácti měsíců zlákat kohokoliv z Ubisoftu, přesto zmíněné tři vývojáře konkurenci doporučil.

Soud nyní rozhodl, že THQ může najímat lidi tak dlouho, dokud tato činnost "nepřekročí hranici neférové soutěže." Kde taková leží ale nespecifikoval. THQ a jeho montrealské studio každopádně může slavit. "Jsme velice spokojeni s verdiktem, neboť věříme, že každý člověk by měl mít svobodu v rozhodování o tom, kde bude zaměstnán," konstatuje obchodní viceprezident Ed Kaufman. Uvidíme, jaké prohlášení THQ vydá až Désilets zase vezme do zaječích, tentokrát odtud.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama