studio-firaxis-chysta-strategicky-xcom
Novinka Studio Firaxis chystá strategický XCOM

Studio Firaxis chystá strategický XCOM

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 1. 2012 18:30 3
Reklama

Pokud sledujete herní scénu, jistě víte, že studio 2K Marin připravuje reboot série XCOM, který má původní strategický koncept přeměnit na first-person střílečku. Některým hráčům se nápad líbí, jiní jej ale kritizují a raději by se znovu ponořili do původního konceptu. Jestliže patříte k druhé skupině, máme pro vás dobrou zprávu. Americký magazín Game Informer totiž dnes odhalil, že se chystá také strategický remake X-COMu. Hru s podtitulem Enemy Unknown dostali na starost dlouholetí tvůrci Civilizace - Firaxis Studios.

„Naším snem bylo s naší unikátní kreativní vizí přetvořit X-COM. Jsme velcí fanoušci originálu a nyní máme životní příležitost vytvořit hru, která bude zbožňována tak jako původní X-COM,“ svěřil se Steve Martin, šéf studia Firaxis, a doplnil: „Byli jsme opatrní, aby XCOM: Enemy Unknown zůstal věrný elementůn, díky nimž byl X-COM tak zbožňovaný. Přitom přineseme úplně nový příběh a herní zážitek, a to jak pro věrné fanoušky původního titulu, tak pro nové pařany.“

Strategie XCOM: Enemy Unknown by měla vyjít letos na podzim pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Hra nabídne zničitelné prostředí, real-time strategický pohled kombinovaný s bitvami v turn-based režimu a vývoj nových technologií pro vaše agenty. Více informací momentálně nemáme, postupně ale budou přibývat. Magazín Game Informer část z nich uvolní v únorovém čísle, jehož obálka již byla zveřejněna, a část také na webu, kde by se měly objevit videorozhovory s vývojáři. Jedno je ale jisté už teď. Fanoušci série se budou moci v klasické strategii znovu střetnout s emzáky, kteří chtějí ovládnout svět!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama