nove-obrazky-ze-strategickeho-xcomu
Novinka Nové obrázky ze strategického XCOMu

Nové obrázky ze strategického XCOMu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

10. 1. 2012 10:52
Reklama

Oznámení strategie XCOM: Enemy Unknown minulý týden mnohé fanoušky oblíbené série překvapilo a povzbudilo ke spoustě otázek. Ty nejdůležitější se vázaly k hernímu systému, který nakonec zkombinuje dvě odlišné části. V real-time režimu budete sledovat mapu světa a zjišťovat, kam útočící mimozemšťané zamířili. Mezitím ještě upravíte vaše záměry na poli vývoje a výzkumu, připravíte vojáky a splníte požadavky vědců.


Pokud budete konečně připraveni, můžete se ve spolupráci s jednotlivými státy vydat bojovat s emzáky přímo na konkrétní bojiště. Hra se po vašem příletu na místo určení přepne do tahového soubojového módu, v němž povedete své vojáky do boje proti neznámým hrozbám a cizím technologiím.

XCOM: Enemy Unknown se od chystané střílečky studia 2K Marin (ano, přes nedávné odložení je stále v přípravě) se stejnou tematikou liší nejen žánrem, ale i časovým zasazením. „First-person střílečka se odehrává dříve, v době prvních útoků mimozemšťanů na Spojené státy. Ve strategii se budete muset vypořádat s plným útokem nepřátel na celou planetu, a ten přišel až později,“ přiblížil magazín Game Informer, který nyní na svém webu přinesl další detaily.

Projekt zkušeného studia Firaxis (autoři Civilizace) by měla zaujmout jak fanoušky originálu, tak nové hráče. Tato fráze se ale obvykle váže ke zjednodušení hry pro „širší konzolové publikum“, což nejvěrnější fanoušky může znechutit. „Studio Firaxis nepopíratelně zeštíhluje aspekty hry a odebírá nemalou část mikromanagementu. Z toho, co jsem viděl, bych to ale spíše než zjednodušením nazval zbavením se nudných a nezajímavých herních mechanik. Vojáci stále umírají, pole pohledu má v boji ohromný význam a vy skutečně můžete prohrát, pokud něco zpackáte,“ upřesnil redaktor amerického časopisu, který tak možná část fanoušků originálu z roku 1993 alespoň trochu uklidní.

XCOM: Enemy Unknown je v plánu na podzim letošního roku, a to pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Přikládáme trojici screenshotů, v nichž uvidíte různé části hry:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama