cd-projekt-uz-piraty-nepronasleduje
Novinka CD Projekt už piráty nepronásleduje

CD Projekt už piráty nepronásleduje

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 1. 2012 12:00 13
Reklama

Namísto běžného DRM zvolil polský CD Projekt k protipirátské ochraně druhého Zaklínače mnohem méně obvyklou metodu. Prostřednictvím detektivní agentury měl na online serverech vyhledávat domnělé majitele pirátských kopií a zasílat jim výzvu k zaplacení pokuty. Ačkoliv se tento způsob boje proti softwarovému pirátství jeví mnohem férověji k poctivým hráčům, kteří nejsou otravování digitální autentizací, CD Projekt se stíháním pirátů paradoxně končí k vůli protestům platící komunity. Ta se totiž obávala, že i přes veškerou pečlivost kampaně, by mohli výzvy k zaplacení dostávat i poctiví hráči.

"Ačkoliv jsme přesvědčeni, že žádný z našich platících hráčů nedostal dopis s obviněním, raději s identifikacemi předpokládaných pirátů končíme. Velmi nám záleží na veřejném mínění a na našich fanoušcích, které nechceme žádným způsobem poškodit," sděluje za CD Projekt Marcin Iwinski.

Komunitu nabádá k tomu, aby proti nelegálnímu stahování her nyní vystupovala sama a mnohem aktivněji, než dosud. CD Projekt si přeje, aby slušní hráči svým nepoctivým kamarádům vysvětlili. že svým jednáním poškozují především samotná herní studia. "Když se za hry nebude platit, nikdo je nebude moci vyrábět v očekávané kvalitě," vysvětluje Iwinski.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama