ceska-liga-se-mozna-vrati-do-fifa-13
Novinka Česká liga se možná vrátí do FIFA 13

Česká liga se možná vrátí do FIFA 13

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 1. 2012 11:40
Reklama

V aktuálním ročníku fotbalové série FIFA chybí Gambrinus liga, tedy česká nejvyšší soutěž, a také náš národní tým. Vydavatelství Electronic Arts, jehož studia tradiční značku vyrábí, se totiž nedohodlo se společností STES, vlastníkem licence. Oba subjekty ale chtějí, aby se česká stopa v celosvětově nejprodávanější fotbalové simulaci příští rok objevila.

„Loni to bylo poněkud nešťastné, nestihl se termín a celé jednání bylo hektické, letos se ale chceme domluvit a pracujeme na tom,“ řekl pro Hospodářské noviny, které o tématu informovali, za STES člen představenstva Jindřich Rajchl. „Pokud se nedomluvíme, půjdeme cestou spolupráce s jednotlivými kluby,“ vysvětlil PR a media manažer české pobočky Electronic Arts Dušan Benža. Pokud by tak jeho firma nezískala licenci na celou ligu, pokusila by se alespoň samostatně dohodnout s nejpopulárnějšími kluby, jako je Sparta, Slavia, Plzeň a Ostrava. Podobná situace je i v Polsku.

Potenciál počítačových her chtějí využít také další sportovní subjekty - třeba pražská Sparta, která by ráda pro fanoušky připravila online fotbalovou hru na svém webu. Aktuální lídr naší nejvyšší soutěže momentálně hledá subjekt, jenž by ji připravil. Dále už je ve svém počínání stanice Nova Sport. Ta hodlá za pomoci videoher analyzovat sportovní akce. „Ve spolupráci s jednou nejmenovanou zahraniční firmou, která se zabývá video a PC hrami, připravujeme simulaci proběhlé sportovní akce, gólu, zajímavého momentu. Na jaře s tím přijdeme jako první televize u nás,“ potvrdil ředitel stanice Marek Kindernay.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama