ofcom-se-vyjadril-k-videu-z-army-2-v-itv
Novinka Ofcom se vyjádřil k videu z Army 2 v ITV

Ofcom se vyjádřil k videu z Army 2 v ITV

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 1. 2012 14:28
Reklama

K půl roku staré kauze, kdy televize ITV vydávala za skutečnost záběry útoku skupiny IRA na britský vrtulník pořízené v české válečné hře Arma 2, se nyní vyjádřil britský telekomunikační regulátor Ofcom (obdoba naší Rady pro rozhlasové a televizní vysílání kombinovaná s telekomunikačním úřadem). Ofcom oficiálně potvrdil selhání tvůrců pořadu a pokáral je za porušení jednoho z pravidel vysílání.

„Mezi záznamem útoku helikoptéry a internetovými záběry z počítačové hry Arma 2 byly výrazné a snadno rozpoznatelné rozdíly. Vzhledem k nim jsme byli velmi překvapeni, že autoři programu věřili tomu, že jsou záběry útoku na britský vrtulník autentické,“ napsal Ofcom v obsáhlé zprávě, kterou si můžete přečíst v tomto přehledu.„Chyba představuje významné narušení důvěry diváků, a to především v kontextu veřejné služby. Ofcom považuje pořad za zavádějící.“

Regulátora navíc nemile překvapilo, že pracovníci ITV přes snahu o kontrolu záběrů nesrovnalosti neodhalily. Televizní stanice se hájila lidským selháním a následně kontrolu pořadů před odvysíláním posílila, takže by se podobné přehmaty už neměly opakovat. Více se o celém tématu dočtete v naší původní zprávě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama