kralovstvi-amalur-bojuje-se-skyrimem
Novinka Království Amalur bojuje se Skyrimem

Království Amalur bojuje se Skyrimem

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 1. 2012 11:29 36
Reklama

Od vydání Skyrimu uplynuly více než dva měsíce, přesto se stále mnoho nadšenců nedokázalo od otevřeného herního světa odtrhnout, což dokládají třeba statistiky na Steamu. Z úspěchu, který Skyrim doprovází, mají oprávněné obavy také tvůrci konkurenčního RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning.

„Trochu se obávám toho, že Skyrim pořád spousta lidí hraje. V případě, že by naše hra vyšla jako první, bylo by to stejné. Nabízí také stovky hodin obsahu a skvělý fantasy svět. Nebude to ale lidi znovu nudit? Nechtějí si raději od fantasy světů odpočinout? Já doufám, že ne,“ poznamenal Ian Frazier, hlavní designér Kingdoms of  Amalur: Reckoning ze studia Big Huge Games.

Vývojář se pak pustil do porovnávání obou titulů. „Skyrim má obrovský herní svět, kde si můžete dělat, co chcete, což se všem líbí. O pár měsíců později je přineseme něco podobného se zajímavějšími souboji. Snad nám pomohou k úspěchu,“ řekl Frazier zahraničnímu serveru Eurogamer a dodal podrobnosti. „Boj je, a teď budu hodně otevřený, mnohem lepší než ve Skyrimu. Je mnohokrát povedenější než cokoli v žánru RPG. Jsem na naše souboje hrdý.“

Z dalších rozdílů pak Frazier zdůraznil rozvoj postavy (Destiny systém) a umělecký styl: „Myslím si, že jsme velmi dobře zvládli různé styly pro odlišné části herního světa a jednotlivé dungeony. Přinášíme zásadně rozdílná prostředí, jako jsou pouště a bažiny.“ RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning vychází už 10. února letošního roku, a to pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Více informací jsme nedávno přinesli v podrobném preview.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama