tomb-raider-se-na-wii-u-neobjevi
Novinka Tomb Raider se na Wii U neobjeví

Tomb Raider se na Wii U neobjeví

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 1. 2012 09:26
Reklama

Jedním z nejdůležitějších hledisek, proč se kupující rozhodnou pro pořízení konkrétní konzole, je nabídka titulů. Ta tak bude nesmírně důležitá rovněž pro Nintendo Wii U, které by se mělo na všech hlavních trzích dostat do prodeje letos před Vánocemi. V nabídce se ale neobjeví chystaný reboot Tomb Raidera. Jeho vývoj totiž odstartoval dlouho před oznámením nové konzole Nintenda.

„Když jsme hru začali vyvíjet, rozhodli jsme se, že ji budeme tvořit vždy pro konkrétní platformu a ujistíme se, že pro ni bude specifická,“ řekl Karl Stewart, jeden z pracovníků studia Crystal Dynamics, na oficiálním fóru Eidosu. „Na Tomb Raiderovi jsme pracovali dlouho předtím, než bylo Wii U oznámeno. Nebylo by vhodné ji jen tak naportovat. Kdybychom projekt tvořili pro Wii U, museli bychom k ní přistoupit jinak a připravit unikátní funkce.“

Tomb Raider tak letos na podzim, kdy by měl být dokončen, simultánně vyjde na PC a konzole Xbox 360 a PlayStation 3. V plánu je také verze pro Mac, ovšem ta by měla být připravena později. Připomeňme ještě, že vývoj rebootu oblíbené značky s dobře vybavenou archeoložkou nedávno postoupil do fáze alpha.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama