mojang-se-omlouvaji-za-rasismus
Novinka Mojang se omlouvají za rasismus

Mojang se omlouvají za rasismus

Ondřej Švára

Ondřej Švára

30. 1. 2012 07:48 1
Reklama

Švédské studio Mojang podepsané pod kostičkovým fenoménem Minecraft se hráčům omlouvá za rasismus. Mohli se s ním setkat ti, kteří využili nových jazykových balíčků a spustili si Minecraft s Afrikánštinou, kterou se mluví v Jižní Africe, Namíbii, Zambii či Malawi. Text, jenž uviděli v titulní obrazovce, je mohl skutečně urazit, protože si o s sobě přečetli, že jsou negři. V originále "You are a ni..er".

Mojang se omlouvají za rasismus
i Zdroj: Hrej.cz

Autorem bude jakýsi "vtipálek z řad uživatelů", míní hlavní vývojář hry Jens Bergensten, protože překlady Minecraftu se většinou tvoří na popud komunity. Bergensten ujišťuje že dotyčného hráče již zabanoval a že nyní už je vše v pořádku. Na titulní stránce se nyní píše slovo "enkelspeler", což znamená singleplayer. Znalcům Beneluxu to může připadat podvědomé, neboť výraz pro jednoho hráče se úplně stejně napíše i v holandštině. To proto, že afrikánština z holandštiny historicky vychází.

Minecraft se většinou obejde bez jakýkoliv textů, ty se objevují vlastně právě jenom v menu, které je k dnešku přeloženo do šestapadesáti jazyků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama