alan-wake-prodal-dva-miliony-kopii
Novinka Alan Wake prodal dva miliony kopií

Alan Wake prodal dva miliony kopií

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 3. 2012 12:00 1
Reklama

Nedávno jsme psali, jak jsou finští Remedy šťastní, když se jim náklady na port Alana Wakea pro PC platformu vrátily během pouhých dvou dnů, a nyní posíláme do světa další pozitivní zprávu: od roku 2010, kdy vyšla xboxová verze, se hra prodala již ve dvou milionech kopiích. Svým dílem k tomu samozřejmě přispěla i právě aktuální PC předělávka.

Šéf vývoje Oskari Häkkinen má pocit, že se adventurní thriller stal již kultovní klasikou ".Po pomalém začátku se náš projekt projevil jako něco velmi pozitivního. Alan Wake už je klasika, chcete li. Hráči, kteří si užili děj hry, pověděli o Alanovi svým známým, kteří si jej chtěli také zahrát," říká Häkkinen pro CVG.

Na otázku, zda má značka Alan Wake po dosažených výsledcích šanci na nějakou budoucnost, Häkkinen souhlasně přikyvuje. "Ano, Alana nosíme v srdcích, je to naše značka, vlastníme ji, takže ji nehodláme jen tak opustit," říká vývojář.

Není Alan Wake nakonec pro Finy náhradou za jednoho kdysi ztraceného syna? "Všeobecně se ví, že jsme Maxe Payna prodali za 42 milionů dolarů, takže jsme si mohli užívat na plážích a popíjet koktejly. Ale v jádru jsme především vývojáři a Alana si hlavně velmi vážíme," říká Häkkinen v narážce na to, zda by Remedy nechtělo Alana prodat podobně jako kdysi průlomového Maxe Payna Rockstaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama