baldur-s-gate-vylepsi-lide-z-beamdogu
Novinka Baldur's Gate vylepší lidé z Beamdogu

Baldur's Gate vylepší lidé z Beamdogu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 3. 2012 14:06 1
Reklama

Série Baldur's Gate se v létě vrátí v plné parádě. Společnost Beamdog totiž prostřednictvím svého studia Overhaul Games připravuje vylepšené edice obou dílů, což už včera večer naznačil konec odpočítávání na oficiálním webu projektu. Dnes už stránky konečně běží, a tak se nám s použitím dalších zdrojů podařilo získat první informace.

Ty se zdají být pozitivní. Nemělo by totiž jít o pouhé nové vydání klasických titulů, které lze momentálně zakoupit na GOG.com. Slavná RPG budou upravena k lepšímu. „Je to vylepšená edice, ne přebalení. Máme původní zdrojový kód a významně jej vylepšíme,“ uvedl zástupce Beamdogu pro Joystiq. Zárukou jisté kvality je fakt, že studio Overhaul Games (loni připravilo HD remake MDK2) zaměstnává několik autorů původní hry.

Očekávat můžeme HD grafiku, vylepšení Infinity enginu a dokonce i vytvoření dalšího obsahu. „Přidáme boční příběhové linky a různé další dějové části. Chystáme také nové typy schopností, vše ale ještě oznámíme,“ doplnil za vývojáře Cameron Tofer v rozhovoru s GameSpy. Vylepšená edice prvního dílu z roku 1998, která bude obsahovat i datadisk Tales of the Sword Coast, se na trh dostane už v létě. Zatím není jasné, na jaké platformy vyjde, o PC verzi ale nepochybujeme.

Pokud si hry povedou dobře, je možné, že se tvůrci vrhnou na vytvoření třetího dílu série, po němž mnozí hráči marně touží. „ Baldur's Gate 3 je naším dlouhodobým cílem. Před startem takového projektu je ale třeba udělat spoustu věcí. Nic takového neproběhlo, naším snem ale třetí díl zůstává. Avšak myslíme si, že je nejprve vhodné udělat vylepšené edici prvních dvou dílů,“ zakončil Tofer, jenž by se pro financování dalšího projektu nebránil ve využití crowdfundingu pomocí služby Kickstarter.

Baldur's Gate vylepší lidé z Beamdogu
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama