vikendove-novinky-okolo-mass-effect-3
Novinka Víkendové novinky okolo Mass Effect 3

Víkendové novinky okolo Mass Effect 3

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

26. 3. 2012 07:52 1
Reklama

O víkendu bylo hodně živo okolo Mass Effectu 3. Podobně jako u GTA V v naší první dnešní novince se objevily informace od údajného bývalého zaměstnance BioWare, který serveru MEGamers prozrazoval detaily o příběhovém DLC. Hovořil o DLC s názvem Terminator, které by mělo navázat na konec příběhu ME3. Shepard je prý naživu, i když v kómatu, hráči se soustředí na jeho oživení a zastavení probíhající války. Dále hovořil stejný člověk o titulu jménem Mass Shift - akční hře ze světa Mass Effectu, která ale nemá být přímým pokračováním série.

Zajímavé informace tohoto zdroje byly ovšem firmou BioWare takřka okamžitě popřeny, a to ústy Chrise Prieslyho, komunitního manažera BioWare, který je označil za kompletní fake.

Na internetu najdeme řadu petic a rozhořčených příspěvků na adresu konce Mass Effectu 3. K danému tématu těm, kdo už hru dohráli, doporučujeme dnešní komentář Ondry Novotného. Mezi tyto aktivity se zařadila i charitativní organizace Child's Play se svou sbírkou Retake Mass Effect 3. Hráči v ní mohli přispívat na dobročinné účely a zároveň se snažit přesvědčit autory ME3 ke změně konce hry. Spojení lobbingu a charity se ale ukázalo jako značně matoucí: velká část přispívajících totiž nepochopila, že nejde o nějakou oficiální aktivitu ve spojení s autory, a že tedy nepřispívají na změnu konce ME3, ale pouze na snahu přesvědčit tvůrce, aby tak učinili. Child's Play tedy sbírku raději zrušila a přidala do budoucna nové pravidlo – Child's Play nemá být nadále používána jako prostředek k upozornění na nějakou kauzu, ale má "být samo kauzou" – tedy nezprostředkovávat řešení, ale rovnou řešit.

Konečně jako zajímavé čtení na závěr masseffectovského okénka doporučujeme ještě článek Forbesu, který se obrací na herní recenzenty a ukazuje, jak se v mnoha směrech vzdalují svému publiku. Pozitivní recenze ME3 odhalují podle autora střet zájmů v herní novinařině. Zajímavé jsou ale spíše odstavce o fanouškovství herních novinářů a (ne)smyslu desetibodové hodnotící stupnice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama