zname-hrdinu-a-datum-vydani-gta-v
Novinka Známe hrdinu a datum vydání GTA V

Známe hrdinu a datum vydání GTA V

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

26. 3. 2012 07:04
Reklama

Prostřednictvím diskusního fóra GameSpotu (příspěvek už byl smazán, ale je k dispozici díky Google Cache – čtěte zde) prozradil člověk, který se vydává za přítele bývalého zaměstnance Rockstar North. Ten byl podle všeho vyhozen a zrušena byla i jeho dohoda o mlčenlivosti, takže může vypustit do světa zásadní informace o očekávaném pátém dílu. Patří se ale upozornění, že obsahují řadu spoilerů, takže nechcete-li si pokazit hraní, dále nečtěte.

Pátý díl bude mít podle těchto neoficiálních informací jediného hrdinu, jehož jméno je Albert Da Silva. Poloviční Hispánec a člen gangu ve Vice City se rozhodl usadit a starat o rodinu v Los Santos. Albert má syna Kevina, který je prý "typický hráč CoD" – líný, nepracuje a po síti vykřikuje rasistické nadávky. Ale k otci má respekt... Albert je ten "bohatý chlapík" z prvního GTA V traileru.

Multiplayer by měl podporovat hru až 32 hráčů (to platí pro X360 a PS3 verze), kteří budou moci sami utvářet gangy hodnocené prostřednictvím systému reputace. Lídr gangu bude moci udělovat svým členům hodnosti a lépe tak kontrolovat své lidi. Mapa herního světa je asi 5x větší než v GTA IV a město Los Santos tvoří asi polovinu její rozlohy; celkově je mapa rozdělena do tří hlavních sekcí. Zalétáte si na ní i s letadly, od druhoválečných stíhaček až po moderní letouny. Vozidla a zbraně budou do určité míry nastavitelné a upravitelné.

Zásadní informace, která padla mezi body označenými "mohlo by se vám líbit", je datum vydání: hra by měla vyjít přibližně v květnu 2013, ale zatím jde spíš o odhad. A přidejme ještě pár dalších stručných detailů ze hry:

GTA V by mělo nabídnout realističtější přestřelky. Policejní honičky budou drsnější – policie na vás vytáhne i obrněnce nebo granáty a bude také vysílat varování v rádiu. Rádio nabídne smysluplnou dopravní relaci. Hlavní hrdina nezemře, tak jako v posledních dvou dílech. Podsvětí má fungující ekonomický model drogového obchodu a jiné zločinnosti. Bude možné brát drogy a užít si jejich různé efekty. A konečně – policisté po vás půjdou za překročení rychlosti a když ve velké rychlosti nabouráte, odrazí se to na vašem zdraví.

Rockstar pochopitelně nic z výše uvedeného nepotvrdil, ale leaknuté informace působí celkem věrohodně a ne zvlášť senzačně. Na GTA V a zejména jeho multiplayer se tak těšíme zase o něco víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama