duke-nukem-je-obeti-velkych-ocekavani
Novinka Duke Nukem je obětí velkých očekávání

Duke Nukem je obětí velkých očekávání

Marek Švrkala

Marek Švrkala

30. 3. 2012 09:58 17
Reklama

Je to už téměř rok, co vyšla dlouho očekávaná střílečka Duke Nukem Forever. Hra sklidila průměrná hodnocení, sedmička Vojtěcha Bednáře patřila k těm nejvyšším číslům. Mnozí pařani tak návrat Duka považovali za zklamání. Randy Pitchford, šéf studia Gearbox, které dlouholetý projekt dotáhlo do finiše, ale nesouhlasí. „Lidé na nového Duka čekali 15 let. Někteří byli maximálně spokojení, jiní tolik ne. To je ale pochopitelné, vždyť snad ani nebylo možné splnit očekávání, která si někteří hráči za tolik let vybudovali,“ myslí si Pitchford.

Velkým úspěchem už bylo samotné dokončení hry. „Zariskovali jsme a vstoupili do projektu v jeho polovině. Koupil jsem tu značku a řekl si, nikdy nevyjde, pokud něco neuděláme. Myslím si, že to mělo smysl. Jsem na nás hrdý,“ zavzpomínal Pitchford a pak ještě znovu vyjádřil svou spokojenost. „Je to zázrak. Hra existuje a všichni konečně vidí, co vývojáři tak dlouho připravovali. Duke Nukem Forever mám moc rád.“

Studio Gearbox se tak mohlo vrhnout na další výzvy, jimiž jsou akce Borderlands 2 a Aliens: Colonial Marines. My si ale raději zavzpomínejme a diskutujme o návratu legendárního akčního hrdiny. Jak s odstupem času Duke Nukem Forever hodnotíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama