simcity-si-vyzada-pripojeni-k-internetu
Novinka SimCity si vyžádá připojení k internetu

SimCity si vyžádá připojení k internetu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

30. 3. 2012 11:33 5
Reklama

Pokud budete chtít hrát chystaný pátý řadový díl série SimCity, připravte se na nutnost přihlásit se k internetu před jeho spuštěním. Přestože se hra nebude prodávat pouze na Originu, digitální distribuční službě Electronic Arts, bude vyžadovat přihlášení k jejímu klientovi. Naštěstí nebude nutné být připojen neustále, byť to tvůrci doporučují. Stálé připojení je vhodné hlavně pro plné využití multiplayeru a funkcí souvisejících s globální ekonomikou.

Lehce zklamáni asi budou také milovníci různých modů. Nové SimCity totiž nebude modařské nástroje podporovat hned po vydání (někdy v roce 2013), ale asi až později. „Nyní se snažíme vytvořit hru takové kvality, jakou si série SimCity zaslouží. Až ji doděláme, můžeme se rozhodnout, jak přesně budeme podporovat mody. Je nutné zdůraznit, že lidé hrají SimCity 4 téměř 10 let po vydání hlavně díky jim. Komunita hru přetvořila, naplnila novým obsahem a opravila bugy. Pro mnohé se tak SimCity stalo spíše koníčkem než hrou,“ ocenil práci fanoušků Ocean Quigley z EA Maxis.

Pokračování budovatelské strategické série SimCity bylo oznámeno na začátku března v rámci Game Developers Conference. Vedle tradiční hratelnosti, podpory multiplayeru a zakomponování globální ekomiky má těžit hlavně z propracovaného enginu GlassBox, který přesně vyhodnotí data a přenese je na herní systém. Více se dozvíte ve videodeníčcích s vývojáři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama