vyjde-gta-v-letos-v-rijnu
Novinka Vyjde GTA V letos v říjnu?

Vyjde GTA V letos v říjnu?

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 5. 2012 06:38
Reklama

Jakmile se zveřejnily zprávy o odložení Bioshocku Infinite z letošního roku na příští únor, analytici začali spekulovat o tom, jaký vliv tato skutečnost může mít na herní trh. Překvapivě nejen negativní.

Například Wedbush Securities aktuálně tvrdí, že přeložené Infinite otevírá cestu pro uspíšené vydání Grand Theft Auta V. To by se tak mohlo na prodejních pultech objevit letos v říjnu 2012. Wedbush si to myslí jednak proto, že podzimní termín je pro sérii GTA typický (výjimku tvoří pouze GTA IV, které se odsunulo na jako kvůli zabugované PS3 verzi) a jednak je Bioshock i GTA distribuován stejným vydavatelství Take-Two Interactive.

A to nemá zájem, aby si dvě významné hry s potenciálem prodat miliony kopií kradly zákazníky v nějakém podobném termínu na konci příští zimy. Zároveň Take Two potřebuje vydat jednu velmi silnou hru do konce finančního roku 2012, což Grand Theft Autu opět nahrává. Nové GTA by mohlo podle odhadů prodat až osmnáct milionů kopií.

Vyjde GTA V letos v říjnu?
i Zdroj: Hrej.cz

Rockstar se ke spekulacím pochopitelně nevyjadřuje. Jde pouze o domněnku několika marketingových poradců, anebo se Infinite skutečně odložilo ze strategických důvodů? Tak či onak, o možném uvedení GTA V na podzimní trh se bude v následujících týdnech hodně mluvit. Take-Two by mělo odhalit termín vydání hry do veletrhu E3, nebo přímo na něm.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama