film-o-indie-hrach-bude-na-steamu
Novinka Film o indie hrách bude na Steamu

Film o indie hrách bude na Steamu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 5. 2012 18:02
Reklama

Pokud vás zajímá nezávislá vývojářská scéna, pak jistě máte ve svém hledáčku film Indie Game: The Movie. Dokument o životě několika známých vývojářů, který byl dosud promítán pouze na různých festivalech a speciálních akcích, se dočká celosvětového digitálního vydání, a to 12. června.

Snímek se v tento den objeví na iTunes, oficiálních stránkách a také na Steamu, pro který to bude filmová premiéra. Cena je zde stanovena na 8 euro, v předobjednávce vyjde o trochu levněji. Indie Game: The Movie je tak první filmovou vlaštovkou na Steamu, která na této digitální distribuci může prokopat cestu dalším filmům podle her.

Téměř stominutový dokument o lidské stránce vývoje počítačových her získal řadu ocenění, a tak se na něj velmi těšíme. Vše se točí kolem zážitků čtyř hlavních vývojářů - Jonathan Blowa, autora geniální plošinovky Braid, Phila Fishe, designéra čtyři roky vyvíjené originální skákačky Fez, a Edmunda McMillena s Tommym Refenesem, kteří připravili hardocorovou hopsačku Super Meat Boy. Jejich charisma naznačí i krátký trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama