square-enix-chvali-sleeping-dogs
Novinka Square Enix chválí Sleeping Dogs

Square Enix chválí Sleeping Dogs

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 5. 2012 12:44
Reklama

Akce Sleeping Dogs momentálně vypadá velmi nadějně, její vývoj ale byl dosti trnitý. Kanadské studio United Front Games totiž hru původně vyvíjelo jako pokračování značky True Crime pro Activison, jenže toto vydavatelství o ni postupně ztratilo zájem. Obávalo se, že nebude úspěšná a na trhu nedokáže soupeřit s konkurenčními tituly. Naštěstí se objevil Square Enix, který se projekt rozhodl zaštítit, o půl roku později jej resuscitoval a přejmenoval (název True Crim zůstal Activisionu).

„Ve chvíli, kdy nám United Front Games svou rozpracovanou hru ukázali, jsme si uvědomili, že jsme našli skutečný diamant. Nevím, proč Activision projekt opustil a ani o tom nechci spekulovat. Museli se ale zbláznit,“ rýpl si do konkurence Mike Fischer, prezident americké pobočky Square Enix, v rozhovoru pro zahraniční server Venture Beat.

Japonské vydavatelství pak vývojářům z United Front Games vyčlenilo další pomocníky z londýnského studia Square Enixu, což sandboxové akci Sleeping Dogs prospělo. „Ta hra je prostě fantastická. Zahrnuje vše, co jste kdy chtěli dělat v Hongkongu. Příběh je hluboký, postavy propracované. Inspirovali jsme se i u filmů, jako je Skrytá identita nebo Volavka,“ odkázal Fischer na úspěšné snímky z prostředí asijského velkoměsta.

A pak přirovnal různé části Sleeping Dogs k dalším herním hitům. „Otevřený svět připomíná Arkham City, souboje jsou dobré jako v bojovkách, závodění jako v Need for Speed a příběh je bohatý jako v Mass Effectu. To všechno v jedné hře. Situace  Sleeping Dogs mi připomíná Dead Island. O hře před E3 také nikdo neslyšel, ale nakonec jsme jen v USA prodali 2 miliony kopií. Je skvělé mít v záloze podobnou naději,“ uzavřel Fischer.

Jak bude akce z Hongkongu úspěšná, zjistíme už na konci letošních letních prázdnin. Sleeping Dogs totiž v Evropě PC, Xbox 360 a PlayStation 3 vychází 17. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama