portal-2-bude-skolni-pomuckou
Novinka Portal 2 bude školní pomůckou

Portal 2 bude školní pomůckou

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 6. 2012 11:43
Reklama

Nový vzdělávací program spustilo studio Valve. Ano, zrak vás nešálí. Děti pomůže ve školách jednadvacátého století videohra Portal 2.

Portal 2 a jeho doplněk Puzzle Maker bude dostupný učitelům po celém světě, kteří s ním mohou obohatit svoje výukové plány a školní osnovy. Je asi nasnadě, s čím Portal pomůže. Bude to matematika, fyzika, chemie nebo inženýrství. Prostě obory, ze kterých logická hříčka vychází a libuje si v časoprostoru a realistickém zpracování fyzikálních zákonů. Podle Valve je Portal solidní hřištěm pro zábavnou výuku.

K výukové verzi Portalu se učitelé dostanou skrz servisní službu Steam for Schools. Tam mohou učitelé také mezi sebou diskutovat svoje zkušenosti a výukové plány a také sdílet vlastnoručně navržená portálová bludiště.

Betaverzi školní verze Portalu 2 nazvané Teach with Portals se chystá spustit letos v létě, aby bylo eventuelně připraveno na podzimní začátek nového školního roku. Učitelé, kteří by si chtěli program vyzkoušet, nezbývá než se do Steamu zaregistrovat na této speciální stránce. Veškeré podrobnosti bude Valve ještě upřesňovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama