hra-o-truny-se-nehodi-pro-klasicka-rpg
Novinka Hra o trůny se nehodí pro klasická RPG

Hra o trůny se nehodí pro klasická RPG

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 7. 2012 14:29 3
Reklama

Knižní sága Píseň ledu a ohně uspěla v seriálové adaptaci Hra o trůny, na průlomovou hru ale tato populární knižní série ještě čeká. Příčinou neúspěchu prvních dvou herních adaptací může být i fakt, že Hra o trůny není vhodná pro tradiční single-playerové tituly. Tvrdí to alespoň Jon Radoff ze společnosti Disruptor Beam, která pod dohledem spisovatele George R.R. Martina chystá sociální hru Game of Thrones Ascent.

„Paradoxně si nemyslím, že je Hra o trůny dobrým prostředím pro klasické single-playerové hráče. Ve většině RPG zabíjíte monstra a získáváte za to věci, to ale ve Westerosu dobře nefunguje. Ten je naopak dobrým místem pro strategickou hratelnost. My na svět Hry o trůny pohlížíme realisticky. Game of Thrones Ascent reflektuje věci, které chceme ve hře vidět. Jednou z nich je přísahání věrnosti různým rodům. O dalších částech budeme ještě mluvit,“ řekl Radoff v rozhovoru pro [a]listdaily.

Vývojář se domnívá, že se sociální hra pro adaptaci Hry o trůny hodí skvěle. „Hodně typických fantasy, jako je Pán prstenů, je založeno na boji dobra se zlem, což není moc dynamické pro sociální tituly. Westeros je fascinující svět, v němž hráči díky Game of Thrones Ascent budou moci prožit podobně dramatické scény a politické intriky jako v seriálu,“ uvedl Radoff a upozornil, že jeho tým chce vytvořit sociální hru, která fanoušky na rozdíl od jiných konkurenčních titulů podle licencovaných značek skutečně upoutá.

Na závěr ještě připomeňme, že vedle sociální hry studia Disruptor Beam aktuálně vzniká také MMO Game of Thrones: Seven Kingdoms. To pro Bigpoint připravuje norské studio Artplant. Prvního traileru a pravděpodobné nových informací se dočkáme v příštím týdnu, kdy v San Diegu proběhne Comic-Con.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama