fortnite-pobezi-na-unreal-engine-4
Novinka Fortnite poběží na Unreal Engine 4

Fortnite poběží na Unreal Engine 4

Erik Omar

Erik Omar

13. 7. 2012 09:11
Reklama

Na Comic-Conu v San Diegu odprezentovalo studio Epic Games první hratelnou ukázku chystané budovatelské akce Fortnite. Studio zároveň potvrdilo, že právě Fortnite bude vůbec první hrou poháněnou next-genovým Unreal Enginem 4. Zastánce konzolí pak jistě nepotěší další oficiálně potvrzená informace: hra vyjde v roce 2013 výhradně pro PC.

"Fortnite je hra designovaná pro PC a proto vyjde pouze pro PC," potvrdil sám šéf studia Cliff Bleszinski.

Fortnite, představený ke konci minulého roku, chce zaujmout především originální hratelností. Hráči se vtělí do rolí přeživších, kteří musí stavět pevnosti, aby pak následně přečkali večerní nájezdy prohnilých zombíků. Hra tak bude mít dvě fáze - denní, kdy budou přeživší stavět úkryt z nalezeného harampádí a večerní, kdy bude úkolem vybudovanou chýši ubránit před nájezdy zombíků. Denní část by pak měla probíhat v jakémsi stavebním simulátoru a lá The Sims, večerní již klasicky "střílečkově" z třetího pohledu.

V souvislosti s Fortnite je také často zmiňován Minecraft, jenž vývojářům sloužil jako inspirace pro budovatelskou část. Právě ta pak má být hlavním stavebním kamenem celého gameplay zážitku.

Fortnite, první hru poháněnou Unreal Enginem 4, čekejte na pultech obchodů někdy v roce 2013.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama