the-old-republic-bude-free-to-play
Novinka The Old Republic bude free-to-play

The Old Republic bude free-to-play

Ondřej Švára

Ondřej Švára

1. 8. 2012 08:20 10
Reklama

V rekordně krátkém čase dochází k velké proměně vesmírného MMO The Old Republic. Hra, která loni na Vánoce vyšla jako klasický masivní multiplayer po půl roce ohlašuje, že zavede free2play finanční systém. Stane se tak letos v listopadu, až bude vše technicky připraveno.

Změna z čistě komerční hry na free2play titul znamená především nenaplnění představ developerů o tom, jak si má hra vést po komerční stránce. Star Wars zřejmě nevydělávají tolik, kolik by Bioware a Electronic Arts chtěli a hru si nekoupilo tolik hráčů, aby jí to zajistilo život i bez mikrotransakcí.

Přesná čísla vydavatel netají, takže víme, že počet předplatitelů hry klesl z původních 1,7 milionu na pouhý milion. To je sice stále vysoko nad kritickou půlmilionovou hranicí, kdy by hra začala skutečně prodělávat a její provoz by se nevyplatil, je však jasné, že EA chce vydělávat mnohem víc a že milion předplatitelů v kontrastu s deseti miliony u World of Warcraft ji absolutně netěší.

Jak konkrétně se The Old Republic od listopadu změní? Hra jednak přijme novou virtuální měnu Cartel Coins a jednak i několik zásadních změn v pravidlech. Předně, klasická forma předplatného ve hře zůstane, free2play je pouze nová nadstavba a alternativa, kterou lidé mohou vyzkoušet, ale nikdo je k tomu nutit nebude. Musí však počítat s některými omezeními. Budou sice moci hrát hru zdarma až do padesátého levelu, ale celou dobu se budou potýkat s mnoha omezeními. V této tabulce vidíte, že si plně užijí prakticky jen základní příběhovou linku a vše ostatní budou muset pro adekvátní zážitek dokoupit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama