diablo-3-ma-vice-nez-10-milionu-hracu
Novinka Diablo 3 má více než 10 milionů hráčů

Diablo 3 má více než 10 milionů hráčů

Marek Švrkala

Marek Švrkala

3. 8. 2012 11:42 3
Reklama

Přes všechny problémy, které zkomplikovaly vydání třetího Diabla, může být Blizzard spokojen. Jeho akční RPG se totiž prodává výtečně. Dařilo se mu nejen bezprostředně po květnovém vydání, ale i v dalších měsících. Blizzard tak nyní mohl ohlásit 8,8 milionů prodaných kopií. Společně s 1,2 miliony uživatelů, kteří využili nabídku Annual úassu, tak Diablo pokořilo magickou hranici 10 milionů hráčů.

Vedle dlouho očekávaného Diabla se v první pololetí tohoto roku velmi dařilo také plošinovce Skylanders: Spyro's Adventure, která hodně těžila z prodejů sběratelských figurek. V celkových příjmech jde dokonce o nejvýnosnější hru Activisionu pro konzole a handheldy v prvním pololetí.

Activision ale zveřejnil i méně příznivé zprávy. Úspěch Diabla mohl mít jistý vliv na MMO World of Warcraft, tedy další hru stejné společnosti. WoWko za poslední tři měsíce ztratilo přes milion předplatitelů, jejich počet totiž klesl z 10,2 milionů na 9,1 milionů. Negativní trend se pravděpodobně zvrátí v závěru září, kdy vyjde v pořadí čtvrtý datadisk – Mists of Pandaria. Vedle něj si Activision hodně slibuje také od pokračování série Call of Duty a pochopitelně i od chystané plošinovky Skylanders Giants.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama