cd-projekt-za-dlc-se-nema-platit
Novinka CD: Projekt: Za DLC se nemá platit

CD: Projekt: Za DLC se nemá platit

Ondřej Švára

Ondřej Švára

9. 8. 2012 08:10 2
Reklama

Polští vývojáři Zaklínače jsou nám stále sympatičtější. Poté, co u svých produktů nadobro zrušili protipirátskou ochranu s tím, že opravdu otravuje jenom poctivce, tentokrát CD Projekt hlásá, že by se nemělo platit za dodatečně stahovatelné balíčky.

Samozřejmě, že mluví o DLC. Tedy o způsobu, jakým dnes studia vícekrát vydělají na jedné hře, když odděleně prodají její obsah prezentovaný coby "dodatkový". CD Projekt ale tvrdí, že DLC by se nemělo považovat za placenou službu. "DLC vnímáme jako úplně normální a samozřejmý servis zákazníkovi po vydání hlavní hry a neměla by proto být zpoplatněný. Když ještě doba přála krabicovým hrám, za takzvané expansion packy se sice platilo, jenž tam cena odpovídala obsahu," říká manažer firmy Konrád Tomaszkiewicz.

Podle Tomaszkiewicze dnes hráči právem cítí, že jsou mnohá DLC předražená, respektive že za vynaložené peníze nenabídnou adekvátní obsah. A to je důvod, proč Poláci za své DLC peníze nechtějí. Ne že by prý neměli co nabídnout, ale spíš nechtějí nikoho naštvat a zároveň tím také vyjadřují své poděkování hráčům za to, že si koupili originální hru.

Od Poláků zní veškeré proklamace k neplaceným DLC upřímně. Známe přeci volné datadisky k oběma Zaklínačům...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama