ubisoft-rusi-kritizovanou-drm-ochranu
Novinka Ubisoft ruší kritizovanou DRM ochranu

Ubisoft ruší kritizovanou DRM ochranu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 9. 2012 14:27 1
Reklama

Ubisoft opustil svou kritizovanou DRM ochranu, která vyžaduje neustálé připojení k internetu. Další PC tituly francouzské společnosti včetně očekávaného hitu Assassin's Creed 3 bude stačit pouze jednorázově aktivovat. Nijak nebude omezen počet instalací, ani počet počítačů, na nichž může být hra nainstalována.

„Vyslyšeli jsme reakce komunity, a od června u PC her vyžadujeme pouze jednorázovou aktivaci. Pak můžete hrát bez připojení k internetu,“ uvedla Stephanie Perlottiová v rozhovoru se serverem Rock Paper Shotgun. „Pokud budete chtít využít online služby musíte být připojen a samozřejmě také musíte být připojen při hraní online her. Single-playerovou část Assassin's Creed 3 si ale užijete bez připojení k internetu.

Ubisoft nyní chce s pirátstvím bojovat větším zaměřením na free-to-play tituly, což oznámil už v srpnu. Tehdy také šéf společnosti Yves Guillemot řekl, že podíl pirátských PC verzí her z dílen Ubisoftu je mezi 90 až 95 procenty. Perlottiová nyní toto tvrzení zmírnila: „Čísla vycházejí z našich interních a externích výzkumů. Ty ukázaly, že pirátství může této hodnoty dosáhnout u některých populárních PC titulů. Podíl pirátů závisí na oblasti, takže neříkáme, že se vztahuje ke všem hrám a všem oblastem.“

Zástupkyně Ubisoftu také odmítla sdělit konkrétní data o tom, jak míru pirátství ovlivnilo použití kritizované ochrany. Pouze uvedla, že podíl PC her v rámci Ubisoftu je zhruba 10 %. „Chceme najít vyváženou cestu mezi ochranou našich značek a zároveň nechceme, aby naši hráči na PC měli problémy nebo byli naštvaní,“ uzavřela Perlottiová.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama