vyvojari-arma-3-zatceni-za-spionaz
Novinka Vývojáři Arma 3 zatčeni za špionáž

Vývojáři Arma 3 zatčeni za špionáž

Erik Omar

Erik Omar

11. 9. 2012 09:39 7
Reklama

Dva zaměstnanci českého studia Bohemia Interactive byli na řeckém ostrově Limnos zatčení kvůli podezření z vojenské špionáže. Fotili si totiž vojenské objekty a okolí kolem nich. Je logické, že měl pořízený materiál sloužit jako podklad pro chystanou válečnou simulaci Arma 3 a ne jako strategická informace pro plán Václava Klause na ovládnutí Balkánského poloostrova, ale vysvětlujte to řecké policii.

Ta oba muže chystá transportovat na ostrov Lesbos, kde podle všeho mají předstoupit před prokurátora a eventuálně si vyslechnout obvinění. Česká konzulka v Řecku se k situaci pro server idnes vyjádřila následovně: "V neděli v dopoledních hodinách zadržela řecká policie české občany kvůli tomu, že si natáčeli a fotili místní vojenské základny. Od neděle jsme s nimi v kontaktu. Museli vypovídat před policií a ta nyní všechny materiály vyhodnocuje a současně případ podstupuje i prokurátorovi, který bude de facto rozhodovat o dalších krocích."

Na první pohled úsměvná situace se díky byrokracii může obrátit v reálnou hrozbu vězení pro oba dva muže. Důkazem budiž případ tří Čechů, kteří loni fotili letiště v Zambii. Byli zadržení za špionáž a ve vězení pak strávili 3 měsíce. Vysvobodil je až útěk.

Doufejme tedy, že se vše v klidu vyřeší a vývojáři se bez problémů vrátí zpět do ČR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama