zadrzeni-vyvojari-byli-vzati-do-vazby
Novinka Zadržení vývojáři byli vzati do vazby

Zadržení vývojáři byli vzati do vazby

Marek Švrkala

Marek Švrkala

15. 9. 2012 19:32 28
Reklama

Dva vývojáři českého studia Bohemia Interactive byli kvůli podezření ze špionáže vojenských objektů na řeckém ostrově Limnos vzati do vazby. Při čekání na vyřešení svého případu v ní mohou strávit dokonce až 18 měsíců. Tvrdí to alespoň nejmenovaný policejní zdroj, jehož citovala tisková agentura AFP. Ta také upozornila, že o termínu soudu zatím nepadlo žádné rozhodnutí.

Vyšetřovatel a prokurátorka, kteří se ujali případu, podle informací ČTK z českého konzulátu v Aténách trvají na tom, že obvinění naplnili skutkovou podstatu činu. Obvinění se mohou do začátku případného soudního řízení ještě dvakrát odvolat. O výsledku jejich procesu vás samozřejmě budeme informovat.

Dva čeští vývojáři prý do Řecka vyrazili na dovolenou, přičemž se chtěli podívat na místa známá z chystaného vojenského simulátoru Arma 3. „Chtěli navštívit prostředí, které znali z počítačové hry, na jejímž vývoji se dva roky podíleli," uvedli nejbližší příbuzní obviněných v prohlášení pro iDNES. Už v pondělí i Marek Španěl, šéf studia Bohemia Interactive, na oficiálním fóru Army potvrdil, že vývojáři do Řecka nejeli pracovně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama