blizzard-jde-pristi-rok-v-cervnu-pred-soud
Novinka Blizzard jde příští rok v červnu před soud

Blizzard jde příští rok v červnu před soud

Maggot

Maggot

17. 9. 2012 07:26
Reklama

Každá druhá opravdu úspěšná firma se za svůj životní cyklus alespoň jednou ocitne před soudem v souvislosti s porušením patentových smluv. Proto se nejspíš nebudete divit tomu, že 27.června 2013 jde před soud i Blizzard a společnost World Inc., která spor nastartovala již začátkem tohoto roku.

Tvůrce několika velice důležitých MMO technologií totiž tvrdí, že Blizzard bez povolení, podobně jako nespočet dalších velkých online titulů, používá patentované technologie tohoto gigantu ve své World of Warcraft. Virtuální nástroje na patentovém úřadě mluví o "systému a metodách pro interakci hráče s virtuálním prostorem" či "trojrozměrných multi-uživatelských virtuálních světech" a několika dalších.

Nemusíte hledat daleko, na podobném systému běží podstatná část dnešních MMO titulů a sociálních her. Ostatně, opravdu detailní popis technologií má Worlds Inc. i na svých stránkách. Na kolik jsou stížnosti firmy opodstatněné, se teprve ukáže. Jisté je, že pokud společnost spor vyhraje, někdo bude muset hodně platit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama