bohemia-interactive-o-zadrzeni-cechu
Novinka Bohemia Interactive o zadržení Čechů

Bohemia Interactive o zadržení Čechů

Maggot

Maggot

17. 9. 2012 09:56 2
Reklama

O kauze dvou zadržených Čechů a vývojářů studia Bohemia Interactive, kteří byli údajně přistiženi, jak si fotí vojenské objekty na řeckém ostrově Lemnos, jsme vás informovali. Začátkem víkendu byla dvojice Ivana Buchty a Martina Pezlara převezena do vazby na ostrově Lesbos. Ačkoliv bylo studio doposud víceméně potichu, oficiální prohlášení se nyní omlouvá za minimum informací, jelikož se věnuje právě zadržené dvojici.

Zástupci studia se zadrženými již osobně setkali, stejně tak s jejich právníkem. Bohemia Interactive vysvětluje, že dvojice vývojářů byla na ostrově na dovolené, nikoliv na oficiální pracovní cestě, přičemž natočené a nafocené objekty dokumentovali na základě vlastního zájmu.

Jako turisté údajně fotili na veřejných místech, přičemž se v několika záběrech, prakticky úplně náhodou, objeví několik letištních hangárů a část celého komplexu. "Je velice pravděpodobné, že si nespočet turistů pořídilo podobné záběry jako Ivan a Martin do svých rodinných alb, aniž by si uvědomovali, že jsou v ohrožení." píše Bohemia Interactive, která momentálně nejvíce doufá v to, že se celá situace vysvětlí jako nedorozumění.

Replika ostrova do válečné simulace ArmA 3 je dle slov tvůrců těžce modifikovaná, přičemž zhruba tři čtvrtiny celkové rozlohy byly použity a pozměněny pro potřeby hry, která se odehrává v roce 2035. Martin ani Ivan nevstoupili do žádného vojenského objektu, ani vědomě nepořizovali fotky vojenského majetku pro potřeby hry, stojí v prohlážení studia.

Je samozřejmě otázkou, na kolik je tato zpráva pravdivá. Ať už je to ale jak chce, přejeme hodně štěstí všem, kteří byli do této svízelné situace zatažení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama