arma-iii-byla-zakazana-v-iranu
Novinka Arma III byla zakázána v Íránu

Arma III byla zakázána v Íránu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

20. 9. 2012 10:00 3
Reklama

Hodně se nyní mluví o zadržení vývojářů Ivana Buchty a Martina Pezlara z Bohemia Interactive v Řecku. Dnes přinášíme zprávu, která s Armou III opět negativně souvisí. Několik dnů poté, co byli čeští vývojáři chyceni při zakázaném focení vojenského letiště při dovolené na ostrově Lemnos, byl zakázán prodej Army III v Íránu.

Zatímco řecké úřady dělají Bohemii problémy za to, že se v Armě III detailně zobrazuje krajina a místopis Lemnosu (proto to focení), Íráncům vadí, že hra zobrazuje jejich národ jako nepřítele NATO a hru narozdíl od zatím přeci jen zdrženlivějších Řeků rovnou zakázali. Nutno podotknout, že jednu z nesvářených stran herního konfliktu, tedy Armádu východu, skutečně vedou Íránci.

Arma III byla zakázána v Íránu
i Zdroj: Hrej.cz

Dva zadržení čeští vývojáři zatím promluvili přímo z řeckého vězení. Konstatují, že podmínky jsou tvrdé, "ale že je s nimi zacházeno důstojně a korektně". Oba muži však podotýkají, že je celá situace značně absurdní a doufají, že se brzo uvidí s rodinami.

Buchta s Pezlarem byli v Řecku nařčeni ze špionáže. Za podobnou činnost tam byli před jedenácti lety zadrženi dva Britové. Ve vězení strávili šest měsíců a ven se dostali až po zaplacené kauci ve výši devíti tisíc liber.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama