autor-minecraftu-poslal-microsoft-do-haje
Novinka Autor Minecraftu poslal Microsoft do háje

Autor Minecraftu poslal Microsoft do háje

Ondřej Švára

Ondřej Švára

27. 9. 2012 11:16 6
Reklama

Nebyl by to autor Minecraftu Markus Persson, aby aspoň jednou za kvartál poslal do médií nějakou chuťovku. Tentokrát si pošmákl na Microsoftu, který se na něj obrátil s certifikací Minecraftu pro Windows 8.

To Perssona namíchlo a přes twitter vycvrlikal své rozhořčení do veřejných uší. "Dostal jsem email od Microsoftu. Chtěl po mě, abych mu "pomohl" certifikovat Minecraft pro Windows 8. Řekl jsem jim, ať neruinují PC jako otevřenou platformu," napsal Persson. "Ať tedy raději Minecraft na Winech 8 vůbec neběží. Možná tím přesvědčím pár lidí, aby na nové Winy nepřecházeli," dodal vývojář.

Certifikací softwaru se v případě Microsoftu rozumí schválení konkrétního programu pro konkrétní operační systém. Microsoft certifikací ujišťuje majitele Windows, že schválený program splňuje určitou laťku kvality a je nezávadný.

V určitém úhlu pohledu (při velkém tržním podílu Microsoftu) však jako by Microsoft určoval, co se smí a co se nesmí na osobních počítačích objevit. Proto ta Perssonova poznámka o bourání otevřené platformy. Tak co myslíte, pojede nebo nepojede Minecraft na Windows 8?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama