gog-nabizi-hry-za-cenu-jakou-si-urcite
Novinka GOG nabízí hry za cenu, jakou si určíte

GOG nabízí hry za cenu, jakou si určíte

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 10. 2012 08:31
Reklama

Hry prodávané v balíčcích za cenu, jakou si sami určíte, zatím ovlivnily zejména nezávislou scénu. Do budoucna se ale mohou stát také prodejní cestou pro starší velké tituly. Dokládá to aktivita portálu GOG, jenž nyní nabízí balíček tří her ze série Divinity. Prodejní model je ale opatrnější než v případě známého projektu Humble Indie Bundle.

RPG Divine Divinity získá každý zájemce, který zaplatí více než 99 centů. Pokud budete chtít také Beyond Divinity, musíte zaplatit více, než je aktuální průměrná cena. Třetí titul, Divinity II: Developer's Cut, obdrží pouze 10 % hráčů, kteří zaplatí nejvíce. Všechny hry jsou přitom bez DRM ochrany a upravené tak, aby běžely na nejnovějších operačních systémech. Nechybí ani různé bonusy, přičemž další by ještě měly přibýt s rostoucím počtem zapojených zákazníků.

„Studio Larian letos slaví 10 let RPG série Divinity. Jsme tak rádi, že díky portálu GOG můžeme naší komunitě nabídnout tuto kolekci. Jsme vděčni za podporu, kterou nám hráči v průběhu let věnovali, a vítáme také všechny nováčky,“ řekl Swen Vincke, šéf belgického vývojářského týmu, jenž aktuálně vyvíjí dva tituly, o nichž víme. Třetí projekt by měl být odhalen, pokud se prodá alespoň 150.000 balíčků. To rozhodně není jistě, dosud totiž nabídku využilo „pouze“ 5 tisíc lidí. Zbývá ještě týden.

Výsledky rozhodně budeme sledovat. Pakliže bude balíček úspěšný, je pravděpodobné, že se jej portál GOG pokusí zopakovat. Připojit by se pak mohly i konkurenční digitální distribuční služby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama