v-total-war-rome-ii-zuri-bitva-o-kartago
Novinka V Total War: Rome II zuří bitva o Kartágo

V Total War: Rome II zuří bitva o Kartágo

Marek Švrkala

Marek Švrkala

22. 10. 2012 16:54
Reklama

Fanoušci strategické série Total War si zhruba před měsícem mohli prohlédnout jeden a půl minutu trvající záběry z bitvy o Kartágo, v níž se v roce 146 před Kristem proslavil vojevůdce Scipio Aemilianus z Říma. Nyní studio Creative Assembly pro Gamespot uvolnilo další video ze zmíněné bitvy, v němž tentokrát uvidíme mnohem více. Má totiž přes devět minut.

Můžete tak sledovat samotné vylodění Římanů před posledním pokusem dobýt Kartágo. Scéna připomíná známé momenty z filmu Zachraňte vojína Ryana, a to jak obřími rozměry bitvy, tak důrazem na jednotlivce. Pocit, kdy budete se zájmem sledovat každou jednotku, by měla posílit i kamera – díky ní se kupříkladu snadno přiblížíte ke svým vojákům, což je názorně ukázáno při jednom z útoků.

„V průběhu let jsme se naučili, jak může engine zvládnout tisíce vojáků najednou, a to i v situacích, kdy se přiblížíte a uvidíte spoustu detailů. Chceme, aby hra využívala to nejlepší, co současné počítače nabízí. Přitom by ji zároveň měly zvládnout i starší stroje. Naším cílem je, aby Rome 2 měl ty samé hardwarové nároky jako Shogun 2. Nemůžu se za to zaručit, ale pokoušíme se o to,“ tvrdí ve videu James Russell, hlavní designér studia Creative Assembly.

Vývojář také upozorňuje na temnou atmosféru, kterou navozuje temné prostředí Kartága – to je totiž po několikaletém obléhání ve velmi špatném stavu. Podívejte se sami:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama