resident-evil-byl-do-urcite-miry-uspesny
Novinka Resident Evil byl do určité míry úspěšný

Resident Evil byl do určité míry úspěšný

Ondřej Švára

Ondřej Švára

7. 11. 2012 13:10 2
Reklama

Jakmile se na začátku října dostala do obchodů nová akce Resident Evil 6, veřejnost se v názorech na tuto hru zcela rozešla. Resident Evil získával jak superlativní hodnocení, tak i pohlavky a nevybíravá přirovnání.

Autorský Capcom nyní tvrdí, že je ještě brzy hodnotit hru jako celek, protože vášně dosud neustaly a hra se díky patchům a zásobě chystaných DLC neustále vyvíjí. Prozatímní stanovisko studia zní: "Resident Evil 6 byl do určité míry úspěšný."

Capcom tím ale nereaguje a dotazy novinářů, nýbrž odpovídá na dotazy svých investorů, kteří si všimli, že hodnocení mimo Japonsko není pro RE6 vůbec lichotivé. Chtějí tak po Capcomu novou strategii, jak hru v cizině posílit.

V Japonsku RE6 prodalo za první týden 675 tisíc kopií, s čímž může být Capcom doopravdy spokojen. Přesto se uskromnil ve svých předpovědích o celkovém prodeji. Původně studio očekávalo sedm milionů kopií, teď předpovídá šest. To ale pořád není špatné na titul, který je úspěšný jen do jisté míry, že ne? Otázkou zůstává, kolikrát ještě Capcom bude muset svoji předpověď revidovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama