star-citizen-vybral-6-3-milionu-dolaru
Novinka Star Citizen vybral 6,3 milionu dolarů

Star Citizen vybral 6,3 milionu dolarů

Maggot

Maggot

20. 11. 2012 08:19
Reklama

Rekord všech rekordů byl pokořen! 2 miliony vybraných dolarů prostřednictvím crowdfundingu nejsou v dnešní době nic, jak se totiž ukázalo, unikátní Star Citizen, kterou nám Martin Klekner představil v čerstvém preview, vybrala brutálních 6,3 milionu dolarů na vývoj hry.

Pravda, v případě "nejrealističtějšího vesmírého simulátoru" šlo o hybridní způsob financování, přes 2 miliony dolarů se vybralo prostřednictvím Kickstarteru, další 4 mega přitekly přímo skrze server Roberts Space Industries. Sečteno podtrženo, vývojáři tak sedí na více než 120 milionech českých korun. Jak s nimi naloží?

Spolu s nevídaným úspěchem se sluší zveřejnit další statistiky. Projekt podpořilo 90 806 hráčů, kteří v průměru přispívali po 1400,- Kč. Pravdou zůstává, že krom částky vybrané od hráčů bude projekt financován i investory, tudíž berte oněch 120 milionů jako nominální částku, která bude s další finanční injekcí mnohonásobně větší. O to méně potěší, že hra vyjde až v průběhu roku 2014. Čekání snad bude stát za to.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama