dead-island-riptide-zakazano-v-nemecku
Novinka Dead Island: Riptide zakázáno v Německu

Dead Island: Riptide zakázáno v Německu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

3. 12. 2012 10:49
Reklama

Již od dob cenzurovaných masakrů v Mortal Kombat a zelených zombií z Carmageddonu mají brutální videohry do Německa vstup zakázán. Nejnověji tamní cenzoři vystavili stopku spinoffu Riptide k Dead Island od polského Techlandu.

„Není to žádné překvapení, už je to jenom zasr*ně trapné," komentoval špatnou zprávu kreativní ředitel Techlandu Sebastian Reichert. Původní Dead Island bylo totiž blokováno také.

"Protože nemáme připravenu žádnou cenzurovanou verzi, tak v podstatě nemůžeme na německý trh," připomněl Reichert striktní pravidla jednoho z největších herních odbytišť v Evropě. Zákaz prodeje má v Německu v podstatě každá hra, která trýznivým způsobem nechává umírat lidská NPCčka, nebo postavy lidem podobné. Konkrétně Dead Island bylo vypoklonkováno za to, že se v něm likvidují již mrtvé zombie. Podle cenzorů jde o zavrženíhodné mrzačení mrtvol.

Že však cenzorská práce občas vydá podivné výsledky a je teoreticky ovlivnitelná sílou vydavatele, dokazuje Reichert na příkladu Gears of War. "Vždyť tam střílíte lidi také a navíc je můžete fatálně "dofinišovat" plamenometem. Tohle se prosím v německých obchodech koupit dá," poukazuje ředitel na jistou nespravedlnost v posuzování her. Možná ale v případu Dead Island hrají roli i obecné německo-polské antipatie.

Riptide u nás narozdíl od Německa  vychází  26. dubna 2013.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama