vyvojari-hitmana-pobourili-verejnost
Novinka Vývojáři Hitmana pobouřili veřejnost

Vývojáři Hitmana pobouřili veřejnost

Maggot

Maggot

4. 12. 2012 16:11 12
Reklama

To by nebyl den, aby se nám na stole neobjevila nějaká kontroverze z herního světa. Ta dnešní se týká Hitman: Absolution a facebookové propagační aplikace, v níž můžete označit za cíl kamaráda, indetifikovatelného podle určitých znamení. Fajn, legrace, mezi možnostmi identifikace jsou ovšem určité volby, které donutily vývojáře aplikaci stáhnout a sypat si popel na hlavu.

Ženské kontakty lze identifikovat například podle "chlupatých nohou" nebo "malých cecků". Ano, bez jakékoliv editace. Vaše mužské přátele lze naopak najít tradičně podle "malého penisu". Po odpálení pozvánky se "oběti" objeví na zdi vzkaz se zmíněnými důkazy a průvodním hlasem.

Vývojáři Hitmana pobouřili veřejnost
i Zdroj: Hrej.cz

Reakce hráčů a jiných vývojářů byla natolik drtivá, že Square-Enix aplikaci okamžitě stáhnul. Spousta ohlasů reaguje na vzrůstající problém kyberšikany. Ostatně, k celé věci se vyjádřila i jiná studia.

"S růstem internetové šikany mi přijde riskantní zveřejňovat aplikaci, která ji přímo podporuje," řekla Sarah Wellock, komunitní manažerka studia Rocksteady, které stojí za Batman: Arkham City i Asylum.

"Hitman a facebooková reklamní kampaň musí být vymyšlená. Není možné, aby se něco takového vyrobilo, odsouhlasilo a veřejně spustilo," dodal Nathan Vella, zakladatel studia Capybara Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama