zadrzeni-vyvojari-stravi-v-recku-vanoce
Novinka Zadržení vývojáři stráví v Řecku Vánoce

Zadržení vývojáři stráví v Řecku Vánoce

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 12. 2012 12:48 4
Reklama

Dva vývojáři studia Bohemia Interactive, kteří jsou už 103 dní zadrženi kvůli podezření ze špionáže v Řecku, pravděpodobně v místním vězení stráví i Vánoce. Zatím totiž není jisté, kdy se soudci budou zabývat druhou žádostí o propuštění na kauci, kterou nedávno podali právní zástupci zadržených Čechů.

„Předpokládám, že se tak stane bohužel až po Vánocích. Byl by to sice samozřejmě hezký dárek k Vánocům, ale jak já říkám, tak v trestním právu se dárky nedávají. Ono totiž to obvinění ze špionáže je jedno z vůbec nejtěžších obvinění, která mohou padnout na české občany v cizím státě,“ uvedla pro Český rozhlas právnička zadržených Čechů Dagmar Raupachová.

O případu informovala také agentura ČTK a Česká televize, která získala informace z respektovaného řeckého listu Kathimerini. Podle něj vývojáře kvůli podezření ze špionáže sledovala už od jejich příjezdu do země řecká tajná služba, o čemž už se dříve mluvilo. O problému prý s ní pak v Řecku dokonce jednal i šéf nejmenované české bezpečnostní služby, přičemž není jasné, co ze schůzky obou stran vyplynulo. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, nabývá případ ještě větší rozměry než dosud.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama