jak-vznikal-trailer-cyberpunku-2077
Novinka Jak vznikal trailer Cyberpunku 2077?

Jak vznikal trailer Cyberpunku 2077?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

20. 1. 2013 18:53
Reklama

Minulý týden CD Projekt RED uvolnil první trailer chystaného RPG Cyberpunk 2077, čímž nabudil hráče propracovaných RPG a fanoušky kyberpunku po celém světě. Dodnes bylo video zhlédnuto více než šest milionkrát. Tvůrci chtějí hru se vší parádou odhalit 5. února, nyní postupně vypouští různé drobnosti a představují první detaily.

„Cyberpunk se zabývá propojením lidí a technologií, ale ne v transhumanistickém pojetí, v němž jde především o to, jak technologie mění nebo vylepšují člověka. My spíše hodláme zobrazit, jak lidé technologie používají, a to třeba na ulici. V Cyberpunku nezachraňujete celé lidstvo, ale pouze sebe sama,“ říká v přiloženém videu Mike Pondsmith, který je autorem pen-and-paper RPG Cyberpunk. To je předlohou pro chystanou hru.

Cyberpunk 2077 by měl být „dospělejší, zkaženější a rozsáhlejší“ než jeho předloha. Pondsmith se na vývoji podílí a ve videu mimo jiné tvrdí, že by rád zachytil pouliční atmosféru běžného života, v čemž by hra mohla připomenout filmy, jako je Blade Runner a Ghost in the Shell nebo romány Williama Gibsona či Neala Stephensona.

Právě na ulici velkého města se odehrává úspěšný premiérový trailer. Tvůrci mu věnovali mimořádnou péči, což se vyplatilo. Fotky herečky, která ztvárnila ústřední postavu videa, a další zajímavé snímky si můžete prohlédnout v obsáhlé galerii s komentáři, které popisují přípravy videa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama